Monumentul genocidului asirian, vandalizat de neo-nazisti

Monumentul Genocidului Asirian din Bonnyrigg (o suburbie a Sidney), Australia, a fost vandalizat, in aceste zile, pentru a treia oară, conform agentiei AINA, de cand a fost ridicat, in 20 august 2010.

Monumentul a fost realizat în memoria celor 750.000 de asirieni care au fost uciși de către turcii otomani si de kurzii din Primul Război Mondial, între 1915 și 1918. Acest genocid a fost orientat spre populația creștină.

Vandalii au pictat svastici naziste pe monument, si au scris cu spray injuraturi la adresa ‘armenilor, asirienilor si evreilor”.

Actul de vandalism a avut loc intr-o perioada in care se aniverseaza centenarul genocidului turc impotriva asirienilor, armenilor și grecilor. Genocidul a început pe 24 aprilie 1915.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.