21 de egipteni copti, decapitati de Statul Islamic, in Libia. Reactii (video)

In ultimele ore, Episcopul ortodox copt Angaelos, Episcop General al Bisericii Ortodoxe Copte din Regatul Unit, a facut o declaratie, privind uciderea brutală a creștinilor copți din Libia (un material video poate fi urmarit in galeria media a articolului de fata).

In declaratie, se arata: “cu sentimente de profunda durere, am primit confirmarea uciderii brutale a creștinilor copți din Libia, aflati în mâinile Daesh (IS). Întrucat fiecare viață este sacră și fiecare moarte tragică, brutalitatea special demonstrata în acest caz și in altele asemenea, arata nu numai un dispreț pentru viața, ci si o neînțelegere a sfințeniei și valorii fiecarei persoane.

Deși poate părea ilogic sau de neînțeles, ne rugăm, de asemenea, pentru cei care au efectuat aceste crime oribile, pentru ca ei sa constientizeze valoarea creației lui Dumnezeu și a vieții umane”.

“În centrul mijlocul acestei dureri, cu toate acestea, trebuie să continuăm să intelegem mai adanc si cu bucurie că această viață este doar un abur: “Voi, care nu ştiţi ce se va întâmpla mâine, că ce este viaţa voastră? Abur sunteţi, care se arată o clipă, apoi piere.” (Iacov 4:14), și că adevărata slava și bucurie se găsesc în viața veșnică, pregătita tuturor celor care trăiesc în și pentru iubire și pace”.

“Numai înțelegand asta, vom putea continua să trăim conform cuvintelor din 1 Petru 3:15 așa cum au demonstrat-o și au mărturisit Biserica Copta și fiii ei, peste secole: “Ci pe Domnul, pe Hristos, să-L sfinţiţi în inimile voastre şi să fiţi gata totdeauna să răspundeţi oricui vă cere socoteală despre nădejdea voastră”.

Gruparea Statul Islamic din Libia a lansat un videoclip, duminică, prezentand o pretinsa decapitare a 21 de creștini egipteni. Videoclipul l-a infuriat pe Președintele Egiptului, Abdel Fattah al-Sisi, care a avertizat ca va răspunde acestor ucideri, daca va fi cazul.

Intre timp, in ultimele ore, avioane de razboi egiptene au tintit posturile Statului Islamic deținute în Libia, ca raspuns la uciderea celor 21 de copți, ulterior revenind la bazele lor. Opt raiduri au avut loc și au lasat in urma cinci morți, în Derna, oraș aflat în estul Libiei, unde ISIS a instituit un “Califat”, conform Al Jazeera.

“Toată lumea trebuie să știe că egiptenii au un scut care asigura securitatea patriei lor și că Egiptul deține o sabie pentru decapitarea terorismului și extremismului”, arata un comunicat de presă al Forțelor Armate Egiptene.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.