STIRI | Belgia si Franta, amenintate cu noi atacuri teroriste

Doi luptatori ai Statului Islamic au amenințat Belgia și Franța cu noi atacuri teroriste, printr-un videoclip, conform unui anunt al postului de televiziune VTM.

În înregistrare, unul dintre cei doi tineri, stând lângă steagul organizației teroriste, vorbeste cu accent belgian și amenința Parisul și Bruxelles-ul cu atacuri cu mașini-capcană, conform unui raport al Televiziunii Naționale Bulgare, citat de Novinite. De asemenea, el a cerut ca alți musulmani sa le fie alături.

Tânărul care nu vorbeste are 23 de ani, cu numele Redvan Hadzhaui, din orașul belgian Verviers. El s-a născut în Belgia, dar este de origine marocană și ulterior a devenit radical, după ce a mers in Siria, în 2014.

In urma cu o luna, forțele de poliție belgiene au descoperit o organizație teroristă, care pregatea uciderea unor ofițeri de poliție belgieni. Belgia este tara cu cei mai multi luptătorilor străini, ca procentaj din populație.

Mai multe persoane născute si care au trait în țările europene, care luptă pentru Statul Islamic, au cauzat o serie de probleme guvernelor occidentale.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.