STIRI – Crestini in India | Iesle de Craciun, incendiata in Delhi

Pentru creștinii din India, 2015 a început cu o notă sumbră. In ziua de 3 ianuarie, un incendiu a distrus o scena a Nașterii, dintr-o biserică catolică din New Delhi, în primele ore ale dimineții.

După investigarea cazului, poliția a declarat imediat ca un scurt-circuit electric ar fi provocat incendiul, și a închis cazul. Cu toate acestea, pentru preotul paroh local, Rev. Cyril Patrick, care a fost primul la locul faptei, focul ar fi fost aprins intentionat, cu scopul de a distruge biserica.

“Nu vreau să dau vina pe nimeni, în mod special”, a spus preotul, conform Asia News, dar sistemul video CCTV arată ca ceva a fost turnat peste Ieslea Nașterii, de deasupra acesteia”.

Vorbind pentru AsiaNews, Sajan George, președintele Consiliului Global al Creștinilor Indieni (GCIC), a declarat că ceea ce s-a întâmplat este “o încălcare gravă a prerogativelor seculare ale Constituției Indiene”.

Pe langa cazurile de anul trecut de reconvertire la Hinduism (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), incendiul “prevestește vremuri grele pentru minoritatea creștină, care se simte deja vulnerabila in fata unei legi anti-convertire la nivel național, propusa de Partidul Bharatiya Janata (BJP)”, a declarat George.

BJP, un partid ultranaționalist hindus, având legături strânse cu gruparile radicale Sangh Parivar, conduce in prezent guvernul indian.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.