Patriarhul Irineu: omul de astazi Il inlocuieste pe Dumnezeu cu satana

Patriarhul Irinej, al Bisericii Ortodoxe Sârbe, a emis o pastorală de Crăciun (7 ianuarie – dupa C. Iul.) pentru credincioșii ortodocși, indemnandu-i pe acestia sa se roage pentru ca pacea, dragostea și unitatea să domnească în lume, în acest nou an.

Patriarhul sârb a avertizat că, “într-adevăr, omul de astăzi se afla în pericolul de a-L înlocui pe Dumnezeu cu satana, cu divinitatile false și cu cunoștințele false, iar iubirea adevărată, cu ceea ce Sfantul Ioan vazatorul de Dumnezeu a numit “pofta trupului, pofta ochilor și lăudăroșia vieții”.

“Și ori de câte ori omenirea a urmat această cale în istorie, a avut parte, ulterior, de propria catastrofă și de prabusirea propriei civilizații”, a spus Patriarhul.

Patriarhul Irineu a adăugat că Nașterea lui Hristos ne cheamă să ne întoarcem catre “acele valori morale durabile, catre auto-infranare, catre castitate și discernământ la tineri, catre sfințenie în căsătorie, catre efort ascetic, post și rugăciune”.

“Cu cat exista mai puțina credința în Dumnezeu, cu atât mai puțin exista dragostea lui Dumnezeu și Dumnezeu printre oameni”, a spus Patriarhul Irineu, în epistola.

“Si in acest Crăciun, suntem alaturi de frații și surorile din Kosovo-Metohija, îndemnându-i să rămână acolo și să trăiască printre altarele lor sfinte”, a mai subliniat acesta.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.