STIRI | Amphipolis – Monede cu chipul lui Alexandru cel Mare, descoperite in mormant

Mai multe monede, descriind chipul lui Alexandru cel Mare, au fost găsite in cel mai mare mormânt descoperit vreodată în Grecia, unde arheologii vâneaza indicii pentru rezolvarea misterului persoanei care a fost înmormântata acolo.

Mormântul enorm din Amphipolis, în nordul Greciei, conform Neos Kosmos, datează din secolul IV înainte de Hristos și conține sculpturi aproape intacte și mozaicuri complicate.

Arheologul responsabil cu săpăturile, Katerina Peristeri, a declarat, conform AFP, că încă nu se cunoaste identitatea scheletului, dar este posibil ca mormântul sa fi fost construit pentru o persoană de rang înalt.

Mormântul a fost în mod repetat jefuit, înainte de a fi sigilat, dar Peristeri a declarat că echipa a gasit încă multe monede în jurul mormântului, inclusiv unele care arată chipul lui Alexandru cel Mare și altele datând din secolele III-II înainte de Hristos.

Istoricii sustin ca este foarte puțin probabil ca persoana ingropata in acest mormant sa fie chiar Alexandru, cuceritorul Imperiul Persan și a unei mari parti a lumii inainte de a muri la varsta de doar 32 de ani.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.