STIRI | Bulgaria vrea sa-si zideasca toata granita cu Turcia. Turcia reactioneaza

Ambasadorul Turciei în Bulgaria, Suleyman Gokce, a declarat că țara sa se opune construirii unui gard de-a lungul întregii granițe dintre Bulgaria și Turcia.

“Turcia a acceptat gardul, cu condiția ca el sa fie doar parțial și temporar”, a declarat Gokce, într-un interviu pentru postul public bulgaresc de televiziune BNT.

“Nu a fost vorba despre un gard de-a lungul întregii granițe. În urmă cu doar o săptămână, am marcat căderea Zidului Berlinului. Relațiile se dezvolta, nu prin construirea de noi garduri și ziduri, ci prin cooperare sporita”.

Gokce a adăugat că Turcia a deportat mai mult de 1 milion de luptători ai Statului Islamic. Potrivit acestuia, nu exista niciun pericol ca elementele radicale sa treaca în Bulgaria.

În interviu, el a luat in discutie, de asemenea, aderarea la UE a Turciei și relațiile de afaceri dintre Bulgaria și Turcia, dupa cum informeaza un raport al Novinite.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.