STIRI | Ioan X Yazigi a slujit astazi in Catedrala Patriarhala din Bucuresti

Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României la Patriarhie [https://basilica.ro/]

Astazi, la sarbatoarea Sfântului Apostol Andrei, in Catedrala Patriarhală din Bucureşti, a fost oficiată Sfanta Liturghie, de catre Preafericitul Părinte Ioan al X-lea, Patriarhul Antiohiei şi al Întregului Orient, şi Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, alaturi de alti ierarhi, dupa cum informeaza Patriarhia Romana.

Cu aceasta ocazie, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel, si-a exprimat regretul că nu a putut participa la momentul întronizarii Patriarhului Antiohiei şi al Întregului Orient, si totodata bucuria ca cei doi patriarhi s-au putut intalni in prezent.

Patriarhul Ioan X Yazigi a amintit despre virtutile Sfantului Apostol Andrei.

Patriarhul Daniel l-a invitat pe Patriarchul Antiohiei sa revina in Romania cel putin odata la 2 ani, si nu doar iarna ci si vara, pentru a vedea frumusetile Romaniei.

Patriarhul Antiohiei şi al Întregului Orient,a primit in dar o icoană cu Sfântul Apostol Andrei, o medalie cu chipul Sfântului Apostol Andrei şi o scrisoare din partea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, alaturi de 500.000 euro oferiti de credinciosii romani, pentru ajutorarea fratilor lor aflati la grea incercare.