STIRI | Ioan X Yazigi a slujit astazi in Catedrala Patriarhala din Bucuresti

Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României la Patriarhie [https://basilica.ro/]

Astazi, la sarbatoarea Sfântului Apostol Andrei, in Catedrala Patriarhală din Bucureşti, a fost oficiată Sfanta Liturghie, de catre Preafericitul Părinte Ioan al X-lea, Patriarhul Antiohiei şi al Întregului Orient, şi Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, alaturi de alti ierarhi, dupa cum informeaza Patriarhia Romana.

Cu aceasta ocazie, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel, si-a exprimat regretul că nu a putut participa la momentul întronizarii Patriarhului Antiohiei şi al Întregului Orient, si totodata bucuria ca cei doi patriarhi s-au putut intalni in prezent.

Patriarhul Ioan X Yazigi a amintit despre virtutile Sfantului Apostol Andrei.

Patriarhul Daniel l-a invitat pe Patriarchul Antiohiei sa revina in Romania cel putin odata la 2 ani, si nu doar iarna ci si vara, pentru a vedea frumusetile Romaniei.

Patriarhul Antiohiei şi al Întregului Orient,a primit in dar o icoană cu Sfântul Apostol Andrei, o medalie cu chipul Sfântului Apostol Andrei şi o scrisoare din partea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, alaturi de 500.000 euro oferiti de credinciosii romani, pentru ajutorarea fratilor lor aflati la grea incercare.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.