STIRI | Papa Francisc a slujit in capitala Albaniei, alaturi de doi episcopi catolici din Romania

Ieri, Papa Francisc s-a aflat în capitala Albaniei, Tirana, aceasta fiind cea de-a 4-a vizita a Papei în străinătate și prima vizita intr-o națiune europeană, în afara Italiei. Tema declarata a vizitei a fost: “Împreună, în Dumnezeu”.

Papa Francisc a fost primit cu căldură în țara majoritar musulmană, unde numărul catolicilor reprezinta în jur de 15%, iar de ortodocși în jur de 10%, celebrand o Messa (Liturghie catolica) în Piata Maica Tereza, din Tirana.

Papa si-a facut aparitia intr-un jeep deschis la partea superioara, alb, același cu cel folosit la Roma pentru audierile publice din Piața Sfântul Petru.

În timpul predicii sale, tinute in cadrul Messei, Papa Francisc i-a încurajat pe albanezi, cultivandu-le speranta si chemând generațiile mai tinere să isi deschida inimile catre Hristos și să-și îndeplinească rolul lor în Biserică și societate.

El le-a mulțumit albanezilor, pentru pastrarea credintei în vremuri de aspra persecuție.

La Messa din Piata Maica Tereza au slujit, calatorind special din Romania: IPS Ioan Robu, Arhiepiscop mitropolit catolic de Bucureşti şi preşedinte al Conferinţei Episcopilor Catolici din România, şi PS Petru Gherghel, Episcop romano-catolic de Iaşi.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.