Papa Francisc a fost invitat in Letonia in 2015

Papa Francisc a fost invitat în Letonia în 2015, in aceasta sambata, de catre Președintele tarii, Andris Berzins, in varsta de 69 de ani – aflat la conducere din 8 iulie 2011 – în timpul vizitei sale la Vatican.

O declarație a Vaticanului, publicata la sfârșitul interviului cu Președintele, arata ca “părțile au abordat o serie de aspecte ale vieții din țara, in contextul internațional, mai ales în perspectiva președinției de șase luni a Consiliului Uniunii Europene, care ii revine Letoniei, din ianuarie anul viitor”.

“O atenție deosebită a fost acordată si Ucrainei, în speranța unei soluții politice pentru criza, pornind de la dialog și drept”, insistă comunicatul.

Papa l-a salutat pe Președinte, în limba engleză. Conversația privată, anuntata pentru ora 10 AM, a durat aproximativ 20 de minute, cu un interpret din limba engleză în italiană, în biblioteca privată a Palatului Apostolic.

Președintele l-a invitat pe Papa Francisc să viziteze Letonia în 2015, cu ocazia celei de 800-a aniversari a declarației Papei Inocențiu al III-lea, conform careia Letonia a fost delcarata “Terra Mariana”, “Pamant Marian”.

“Vaticanul nu a recunoscut niciodată încorporarea statelor baltice în URSS”, iar relațiile diplomatice dintre Letonia și Vatican s-au reluat, din data de 1 octombrie 1991, conform declaratiei.

Primele alegeri libere au avut loc în 1993, iar ultimele trupe rusesti au plecat în 1994.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.