Georgienii s-au rugat ieri, cu totii, la ora 12 fix-

Patriarhul-Catolicos Ilia II al Georgiei (foto) le-a cerut credinciosilor sa participe la o rugaciune comuna pentru tara.

Acesta a facut apel la credinciosi, să se roage în ziua sarbatorii Nașterii Maicii Domnului (21 septembrie, potrivit calendarului vechi).

În apelul său, Patriarhul le-a cerut tuturor credinciosilor din intreaga tara sa inalte o rugaciune catre Maica Domnului, la ora 12 AM, cerandu-i Maicii Dumnului, Protectoarea tarii, prosperitate.

“Trebuie sa aprindem o lumânare și să spunem următoarea rugăciune, de trei ori: Deschide-ne usa milei, binecuvântata Maica a lui Dumnezeu. Punandu-ne speranta in tine, noi nu vom merge pe cai gresite. Prin mijlocirea ta, vom fi feriti de orice primejdie, pentru că tu ești mântuirea poporului creștin. Amin!”.

“Oricine se va afla în alta parte decat in biserica, la momentul respectiv, va putea rosti aceasta rugaciune acasă, pe stradă, în mijloacele de transport și, în general, in orice loc” – se arata in mesajul patriarhal. Important este ca noi toți, tineri, adulți și copii, sa o chemam pe Maica Domnului, cerându-i sa ajute tara noastra și pe noi toți. În rugăciunea ta, rezidă o forță mare”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.