STIRI Franta | Sanctiunile asupra Rusiei sunt absurde si vizeaza doar umilirea Moscovei

Sancțiunile occidentale impuse Rusiei, față de războiul civil din Ucraina, sunt “complet absurde” și vizează umilirea Moscovei, un lucru care se opune nevoilor pe care le au, cu adevarat, Statele Unite, a declarat Luc Ferry, filosoful politic francez și fost ministru al educației, într-un interviu acordat în exclusivitate Radio VR.

“Cred că sancțiunile împotriva Rusiei sunt complet absurde. Ele pur și simplu nu au sens. Scopul acestor sancțiuni este acela de a umili Rusia. Între timp, interesul SUA nu este în niciun caz acela de a face Rusia sa se simta umilita”.

În plus, savantul consideră că, eficacitatea sancțiunilor este undeva “aproape de zero”, și ca nu vor face nimic mai mult decât “sa-i irite pe ruși”. Orice efect ar avea, a avertizat Ferry, sancțiunile nu vor “demonta doar economia Rusiei, ci ele ne-ar putea lovi pe noi”.

Săptămâna trecută, Președintele rus Vladimir Putin a reiterat faptul că sancțiunile sunt contraproductive și vor afecta grav relațiile dintre Rusia și SUA, precum și stabilitatea la nivel mondial – într-o convorbire telefonică cu Barack Obama.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.