Masacrul Simmele. Asirienii, vanati chiar de Ziua Martirilor Asirieni. Cui mai pasa? Istoria se repeta-

Între 7 si 11 august 1933, armata irakiană, kurzii și arabii au efectuat un masacru asupra a 3.000 de bărbați asirieni, femei și copii, în orașul Simmele și împrejurimile sale, reaminteste AINA. O prezentare detaliată a masacrului, a fost oferita de colonelul Stafford, al Armatei Britanice: “Masacrul Simmele”. Pornind de la Masacrul Simmele, 7 august a fost ulterior aleasa ca Zi oficiala a Martirilor Asirieni, o zi de comemorare a asirienilor nu doar ucisi în acest masacru, ci in toate masacrele si genocidurile împotriva națiunii asiriene, inclusiv in genocidul turc asupra asirienilor, din Primul Război Mondial, care a lovit 75% din populația asiriana (750.000 de asirieni, precum și 1,5 milioane de armeni și 500.000 de greci pontici).

Au existat 33 de genociduri, din anul 339 dupa Hristos, toate, mai putin trei dintre ele, comise de către musulmani. In medie, unul la fiecare 50 de ani. Cu alte cuvinte, în ultimii 1675 ani, a existat cate un genocid în memoria vie a fiecărei generații asiriene.

In 2014, Statul Islamic (IS sau ISIS) comite un nou genocid împotriva asirienilor din nordul Irakului și Siria. Au început prin a emite noi reguli Sharia pentru locuitorii Mosul-ului (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe) – informeaza AINA.

În 1933, Masacrul din Simmele a început cu un discurs incendiar în Parlamentul Irakian, al unui deputat arab, Sayed Thabit, în care acesta i-a umilit pe asirieni, negand identitatea lor, numindu-i “oameni mizerabili și corupti”, și spunand că sunt “germeni otrăvitori în conducerea guvernului” (Masacrul Simmele).

În 2014, a fost trimisa o scrisoare adresata asirienilor din Mosul, care le poruncea să se converteasca la Islam, sa plătească asa-numita taxa Jizya (o taxa de “protecție” pentru crestini) sau sa moara (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Toti asirienii din Mosul au părăsit orașul.

În 1933, Guvernul irakian le promitea asirienilor ca, daca predau armele, vor avea parte de siguranta totala.

În 2014, Statul Islamic curata orașele asiriene, ucigand 4, provocând golirea Câmpiei Ninive de populația indigenă și autohtona asiriana.

În 1933, asirienii erau masacrați în Simmele, după ce au predat armele, iar guvernul irakian nu si-a onorat promisiunea privind siguranța.

Istoria se repetă. În 1933, asirienii au fost vanati, pentru că erau creștini. În 2014, Statul Islamic ii vaneaza, din același motiv.

Pe 7 august, asirienii din întreaga lume comemorau Ziua Mucenicilor Asirieni. Anul acesta, ieri, a fost deosebit de dificila, deoarece asistam la sfârșitul foarte probabil al prezenței asiriene în patria lor ancestrală, in care au trăit inca din anul 4750 înainte de Hristos.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.