publicat în: Arhivă

AUDIO INTEGRAL, conferinta in Constanta: cultura si spiritualitatea in epoca lui Brancoveanu (foto)

Ieri, 3 aprilie 2014, intre orele 12:00 – 14:00, sub patronajul Î.P.S. Prof.Univ.Dr.Teodosie Petrescu, Arhiepiscopul Tomisului, la Constanta a avut loc Conferința Națională: “Valoarea culturii și spiritualității românești din epoca Domnului Constantin Brâncoveanu pentru istoria națională. 300 de ani de la martiriul unui sfânt român (15 August 1714 – 15 August 2014)”.

Evenimentul, organizat de Universitatea “Ovidius” din Constanța şi de Centrul de Cercetări Științifice Interdisciplinare “Dumitru Stăniloae” al Universității “Valahia” din Târgoviște (CCSIDSUVT) în parteneriat cu Arhiepiscopia Tomisului, s-a desfăşurat in Sala Senatului Universității “Ovidius” din Constanța, Campus – Corp A.

In galeria media a articolului de fata, puteti vedea cateva fotografii de la acest deosebit eveniment. De asemenea, puteti asculta inregistrarea audio integrala a conferintei (2 ore si 10 minute).

In inregistrarea audio ii veti putea auzi pe:

Acad.Prof.Univ.Dr. Constantin Bălăceanu-Stolnici, Constantin Brâncoveanu – diplomatul

Prof.Univ.Dr. Radu Ștefan Vergatti, Puncte de vedere asupra relațiilor dintre Domnul Sfânt și Martir Constantin Brâncoveanu și Țarul Petru I cel Mare

Prof.Dr. Panait I. Panait, Insula Halkidiki – primul loc de veci al Brâncovenilor.

La finalul conferinţei, actrița Manuela Golescu a susţinut un recital din creația poetică a lui Ioan Alexandru, în cinstea Domnului Sfânt Constantin Brâncoveanu.

De asemenea, Corala “Armonia” a prezentat un concert de muzică religioasă, sub bagheta dirijorului Pr.Arhid.Asist.Univ.Drd. Ion Iulian Dumitru.

Organizatori au fost:

Prof.Univ.Dr. Gheorghe F. Anghelescu, Director al CCSIDSUVT

Prep.Univ.Drd. Ionuț Gh. Chircalan