Presedintele Turciei, speriat de Internet, aproba o lege controversata

Președintele Turciei, Abdullah Gul, a aprobat o lege care va consolida controlul asupra Internetului, conform Serviciului specializat in sofware si productia de pagini web NetCreator [https://www.netcreator.ro] .

Legea, care le permite autorităților să blocheze accesul la anumite pagini Web, fără un ordin judecătoresc prealabil, se asteapta sa sporeasca în continuare îngrijorările privind libertatea de exprimare în Turcia.

Proiectul de lege a condus deja la o anumită nemulțumire în societate. Pe 8 februarie, un protest împotriva ei, in Istanbul, a fost dispersat după ce poliția a tras cu gaze lacrimogene.

Aceasta este a doua lege turca prin care se nasc controverse, în ultimele săptămâni. O lege care a crescut influența guvernului asupra sistemului judiciar, are în vedere mai multă putere a executivului în alegerea judecătorilor și procurorilor.

Duminica, o dezbatere privind legislația in cauza, in Parlament, s-a transformat într-o adevarata luptă fizica, conform Serviciului specializat in productia de sofware si pagini web NetCreator [https://www.netcreator.ro] . .

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.