Papa Francisc ii asigura din nou pe ucraineni, ca se roaga pentru ei

In cadrul audienței sale generale săptămânale, Papa Francisc a facut apel la pace in Ucraina: “Cu sufletul îngrijorat, am urmarit ceea ce se întâmplă în Kiev, în aceste zile”. Papa a asigurat poporul ucrainean de prietenia sa, și s-a rugat pentru victimele violențelor, pentru familiile lor, precum și pentru cei răniți.

Papa le-a cerut “tuturor părților să înceteze orice violență și să caute armonia și pacea în țară”.

Violența a reizbucnit ieri, in Kiev, poliția și forțele de securitate încercand sa ii imprastie pe demonstrații pro-UE, care sustin ca se lupta “împotriva corupției guvernamentale”.

Ucraina a fost zguduita, de trei luni de zile, de proteste care au început la sfârșitul lunii noiembrie, după ce Președintele Viktor Ianukovici si-a întors fata dinspre Uniunea Europeana, în schimbul unui plan de salvare, de 15 miliarde dolari, primit din partea Rusiei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.