Sat elenistic, vechi de 2300 de ani, descoperit langa Burma Road

Un sat elenistic din perioada cuprinsa intre secolele III-I inainte de Hristos, a fost excavat recent în Shephelah of Judah, la câteva mile sud de Latrun și aproximativ la 24 km vest de Ierusalim, conform unui comunicat de presă al Autoritatii de Antichități Israeliene.

Rămășițele așezării rurale, care a fost locuita timp de aproximativ două secole, în perioada celui de-al Doilea Templu, au fost descoperite în august 2013-ianuarie 2014, în apropiere de “Burma Road” (nu departe de Mitzpe Harel). Descoperirea a fost făcută în timpul unei excavari a Autoritatii Israeliene de Antichități, înainte de începerea lucrărilor la o conductă de gaze naturale, in Ierusalim, ca parte a unui proiect național în regia Retelei de Gaz Israel (INGL).

În iunie 2013, reteaua de gaze naturale a început construcția a 35 km din proiectul care se va derula in câmpia de la marginea Ierusalimului. În lumina descoperirilor, Autoritatea de Antichități și INGL au fost de acord ca planurile de inginerie pentru conducta de gaz să fie revizuite, ocolind sit-ul arheologic și conservandu-l pentru a fi accesibil, lângă Burma Road.

Săpăturile, care au acoperit aproximativ 750 de metri patrati, au relevat o mica asezare rurala, cu câteva case de piatră și o rețea de alei inguste. Fiecare clădire, care, probabil, găzduia o singură familie, consta din mai multe camere și o curte deschisă. În conformitate cu Irina Zilberbod, director de excavare al Autorității Antichităților, “camerele serveau, in general, pentru locuit și depozitare, în timp ce activitatile domestice erau efectuate în curți”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.