Kerry plateste tribut Islamului, in cea mai mare moschee din Asia de Sud

Secretarul de stat american John Kerry a vizitat cea mai mare moschee din Asia de Sud, în timpul vizitei sale în Indonezia, de zilele trecute, aducand tribut Islamului, în cea mai populată țară majoritar musulmană din lume, se arata intr-un raport VoR.

După ce si-a lasat pantofii in afara moscheii Istiqlal, în inima Jakartei, Kerry a efectuat un tur de 20 de minute prin clădirea mare, însoțit de marele imam Kyai al-Hajj Ali Mustafa Yaqub.

Numind-o un “loc extraordinar”, diplomatul de top american le-a declarat reporterilor din Indonezia: “Sunt foarte privilegiat sa fiu aici și ii sunt recunoscător marelui imam, ca mi-a permis să vin”. El a spus, apoi, în arabă “As-salaam Alai-kum” (Pacea sa fie cu voi), un salut adesea folosit de către musulmanii din întreaga lume.

Administrația Președintelui american Barack Obama a lucrat din greu pentru a încerca să repare relațiile cu lumea musulmană, care au fost grav deteriorate in administrația precedentă, odata cu invazia Irakului, din 2003.

Obama, care si-a petrecut o parte din copilărie în Jakarta, a vizitat, de asemenea, moscheea, în 2010, când a călătorit în arhipelag.

Statele Unite și alte puteri occidentale fac, de multe ori, referire la Indonezia – a treia cea mai mare democrație din lume – ca la o punte de legatura cu lumea musulmană.

90% dintre cele 250 de milioane de oameni din Indonezia se recunosc a fi musulmani, practicand o formă moderată a Islamului, mai arata VoR.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.