Canada: Papamobilul Papei Ioan Paul al II-lea, expus la Muzeul religiilor Lumii din Nicolet

Masina oficiala a Papei Ioan Paul al II-lea,“Papamobilul”, va fi expusa la Muzeul Religiilor Lumii – Nicolet (Quebec), in luna mai, ca parte a expoziției “1984: Mi-aduc aminte”, dedicată vizitei Papa Ioan Paul al II-lea în Canada, de la care au trecut 30 de ani (9-20 septembrie 1984).

Ziarul canadian “Mail Sud” afirma ca o noua structura va fi realizata pentru a găzdui vehiculul: papamobilul cântărește 5 tone și are peste 6m lungime și aproape 3m inaltime.

“Este imposibil sa realizam asta în interiorul zidurilor noastre existente”, a declarat Jean-François Royal, directorul Muzeului. Expozitia începe pe 16 mai 2014. Dupa aterizarea sa pe aeroportul din Quebec, din 9 septembrie 1984, Papa Ioan Paul al II-lea a devenit primul Papă care avea sa viziteze aceasta tara.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.