Manuscrisele de la Marea Moarta: un nou update pentru Libraria Digitala on-line

În decembrie 2012, Autoritatea Israeliana de Antichități (IAA), în colaborare cu Google, a lansat Libraria Digitala a Manuscriselor de la Marea Moarta (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), un site web care le permite vizitatorilor sa vizualizeze imagini de inalta rezolutie, complete, ale Manuscriselor in cauza, on-line ( https://www.deadseascrolls.org.il/home ), dupa cum informeaza Serviciul specializat NetCreator [https://www.netcreator.ro] .

În aceasta luna, IAA a lansat un nou update pentru bibliotecă, incluzand “10.000 de noi fotografii, la o calitate fără precedent”. Lansarea inițială a proiectului a folosit tehnologii avansate și inovatoare, pentru a prezenta intreaga colectie de aproximativ 930 de manuscrise, care cuprinde mii de fragmente ale Manuscriselor de la Marea Moarta, la rezoluție înaltă.

Potrivit unui comunicat de presă al IAA, site-ul actualizat “oferă, de asemenea, explicații însoțitoare referitoare la o varietate de manuscrise, cum ar fi cartea Exodului scrisa în paleo-ebraică, cărțile lui Samuel, Manuscrisele Templului, Cântecele Jertfei de Shabbat și Noul Ierusalim”, împreună cu “10.000 de noi imagini multispectrale, îmbunătățirea metadatelor, descrieri suplimentare pentru manuscrise, pagini de conținut traduse în limbile rusă și germană în plus față de limbile actuale, un motor de căutare mai rapid, accesarea ușoara a site-ului din pagina de facebook și twitter și multe altele”.

Manuscrisele de la Marea Moartă au fost numite cea mai mare descoperire a unor manuscrise din toate timpurile, mai informeaza Serviciul specializat NetCreator [https://www.netcreator.ro] .

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.