Ciprul si Rusia, impreuna in fata provocarilor seculare contemporane

In aceste zile, Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, presedinte al Departamentului pentru Relații Externe al Patriarhiei Moscovei, s-a întâlnit cu noul Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Cipru la Moscova, G. Kassoulidis.

Mitropolitul Ilarion a prezentat, cu aceasta ocazie, relația strânsă dintre Patriarhia Moscovei și Cipru. Prelatul a vorbit despre relațiile dintre Biserica din Rusia și ciprioții ortodocși, in rezistența lor la provocările lumii seculare contemporane.

La rândul său, diplomatul i-a mulțumit președintelui DECR pentru intalnire, asigurand ca Ciprul este gata să continue contactele sale cu Patriarhia Moscovei, în viitor.

El a spus ca apreciza foarte tare eforturile Bisericii Ruse in ajutorarea grecilor, care se confruntă în prezent cu grave dificultăți economice și sociale.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.