Discutii intre Mitropolitul Ilarion si noul Ambasador al Libanului

In aceste zile, Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, presedinte al Departamentului pentru Relații Externe al Patriarhiei Moscovei, s-a întâlnit cu noul Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Liban în Federația Rusă, Shawki Bou Nassar.

Conform Mitropolitului Ilarion, Libanul este o țară unică în Orientul Mijlociu, în care diferite naționalități și diferite comunități religioase coexista armonios, drepturile lor fiind garantate de Constituția Libanului.

Președintele DECR a mai abordat, totodata, problema situației creștinilor din regiune, care s-a înrăutățit în mod semnificativ dupa “Primăvara Arabă”.

El și-a exprimat îngrijorarea cu privire la evenimentele actuale din Siria, tara vecina Libanului, unde operațiunile militare sunt în curs de desfășurare de aproape trei ani (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Mitropolitul Ilarion i-a explicat oaspetelui său poziția Bisericii Ortodoxe Ruse, dupa cum a fost descrisa în mesajul Sanctitatii Sale Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii catre participanții la conferința internațională “Geneva 2” (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Acest mesaj contine un apel la încetarea imediată a vărsării de sânge în Siria și la căutarea de soluții pentru problemele politice interne, prin mijloace pașnice.

Participanții la intalnire au mai discutat si problema refugiaților, din Siria, in Liban.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.