Germania: Curtea Suprema respinge adoptia in cazul unui cuplu gay

Curtea Supremă din Germania a emis o hotarare, ieri, împotriva cuplurilor gay – acestora din urma fiindu-le refuzat dreptul de a adopta copii, conform unui raport VoR.

Curtea Constituțională a respins, din motive procedurale, o cerere a unui tribunal districtual din Berlin, in pronuntare asupra unei probleme dezbatute la ora actuala in intreaga lume: homosexualii care trăiesc într-un parteneriat civil înregistrat, pot adopta copii?

Decizia a venit dupa o hotărâre-reper a instanței de judecată, de anul trecut, prin care li se acordau, celor care locuiesc în parteneriate civile, aceleași drepturi legale ca și cuplurilor căsătorite, atunci când vine vorba de adoptarea copiilor biologici ai unuia dintre parteneri.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.