Iconografia Bisericii Maicii Domnului din Ljevis, distrusa de albanezi

O expoziție intitulată “Detalii privind iconografia Bisericii Maicii Domnului din Ljevis” a fost lansata in muzeul orașului Kosovska Mitrovica, în colaborare cu Muzeul Național din Belgrad, ca parte a marcarii Suveranității Serbiei.

Conform agentiei Tanjug, directorul Muzeului Național, Bojana Boric Bresovic, remarca faptul că 40 de copii ale frescelor din Biserica a Maicii Domnului – Ljevis, în Prizren, sunt afisate in cadrul expozitiei.

Ea a menționat că, în urmă cu 10 ani, Biserica Maicii Domnului – Ljevis a fost incendiata de către extremiștii albanezi, dar că datorită lui Zdenka și Branislav Zivkovic, oamenii se pot minuna acum de frumusețea picturii peretilor care au fost distrusi.

Biserica Maicii Domnului- Ljevis, din Prizren, a fost ridicata in secolul al 14-lea, de către regele sârb Milutin. Aceasta a suferit pagube masive în timpul pogromului din martie 2004, când teroriștii albanezi au incendiat 35 de biserici și de mănăstiri ortodoxe din Kosovo-Metohija intr-o singura noapte, mai informeaza Tanjug .

Biserica Maicii Domnului din Ljevis a fost adaugata pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, în 2006. Expoziția dureaza o lună.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.