Ucraina: Iulia Timosenko, eliberata din inchisoare, vorbeste in fata multimii

Eliberata in urma caderii fostului Presedinte al Ucrainei, fostul Prim-Ministru ucrainean, Iulia Timoșenko, a tinut ieri un discurs în fața a mii de oameni, in Piața Maidan din Kiev.

Timoșenko a fost eliberata din închisoare, după 2 ani si jumatate în spatele gratiilor (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), in urma unor acuzatii de abuz de putere.

În ciuda sănătatii sale precare, Timoșenko a vorbit dintr-un scaun cu rotile, in fata unei multimi masive. “Voi sunteti eroi, sunteti ce are mai bun Ucraina”, le-a spus ea susținătorilor, înainte de a izbucni in lacrimi.

“Noi, pur și simplu nu ne putem permite sa-i iertam, pentru ca si-au permis să trimită gloanțe în inimile tinerilor noștri”, a adăugat aceasta, conform publicatiei Novinite.

Timosenko si-a cerut scuze in fata multimii, pentru ca nu este capabila să i se alăture în acțiunile de protest, și i-a cerut acesteia să continue până când visul unei noi Ucraine va fi atins. Ea, totodata, a promis să candideze pentru postul de Președinte, la alegerile anticipate programate pentru sfarsitul acestui an.

In acelasi timp, Rusia a anuntat ca ramane sa ia o noua decizie cu privire la trimiterea următoarei tranșe de ajutor financiar în Ucraina, după ce un nou guvern va fi format in Kiev, conform declaratiei Ministrului Rus de Finanțe, Anton Siluanov, citat de VoR.

El a declarat că guvernul rus a discutat despre aceasta săptămâna trecută, dar, intrucat situația politică s-a schimbat dramatic, Rusia ar trebui să cunoasca intentiile noului guvern ucrainean, asa incat si-a propus să aștepte până când un nou guvern se formează si isi hotaraste politicile. După aceasta, Rusia va acționa conform situatiei, a declarat Anton Siluanov.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.