Planeta Pamant, amenintata cu extinctia in masa?

Unii experți din mediul academic cred că planeta noastră este amenințată cu a șasea extincție în masă, conform unui raport VoR. De-a lungul istoriei sale, Pământul ar fi trecut prin cinci extincții în masă, dintre care cea mai rea ar fi fost în urmă cu 220 milioane de ani, când 96% din organismele marine și 70% din cele terestre au dispărut, sustin cercetatorii.

Oamenii de stiinta mai cred ca aceasta catastrofa la nivel mondial, ar fi determinată de schimbările climatice și de distrugerea habitatelor naturale ale animalelor.

Daily Post raporta că, încă din 2007, Grupul Interguvernamental privind Schimbările Climatice a avertizat că pericolul dispariției va crește pentru 20-30% din plante și animalele de pe Pământ, în cazul in care încălzirea globală va continua.

Elizabeth Kolbert, un scriitor al New Yorker și autor al cărții “A Sasea Disparitie”, și-a exprimat parerea, într-un interviu, conform careia schimbarea compoziției chimice a apei oceanelor poate fi considerata cel mai important factor de alunecare treptată spre extincția în masă. Ea spunea, citata de VoR, că o treime din dioxidul de carbon expirat de om ajunge în oceane. Cele mai grave crize de extincție, din istorie, sunt asociate cu modificările chimice ale oceanelor, sustine Kolbert.

În 2009, revista Conservation Biology a publicat un articol în care oamenii de știință și-au exprimat opinia că extinctia pare ca deja sa fi inceput. De exemplu, situația din Emisfera de Sud este foarte gravă. Australia, Noua Zeelandă și insulele vecine din Pacific au fost amintite printre sursele devastarii. Autorii studiului cred că motivele următoarei dispariții a ființelor vii de pe Pamant vor fi bolile și activitatea umana.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.