Mozambic: Patriarhul Theodoros II a tarnosit Catedrala din Maputo (foto)

Duminică, 16 februarie 2014, in cea de-a 3-a zi a vizitei Preafericitului Părinte Papa si Patriarh al Alexandriei si al Intregii Africi, Theodoros al II-lea, in Mozambic, acesta a tarnosit Catedrala Sfintilor Arhangheli Mihail și Gavril din capitala Maputo, alaturi de IPS Damaskinos, Mitropolit de Johannesburg și Pretoria, și de episcopul local, Preasfințitul Ioannis.

Ca urmare a eforturilor depuse de Preasfințitul Episcop Ioannis de Mozambic, Biserica Romano-Catolică a oferit o particica din moaștele Sfântului Apostol și Evanghelist Marcu, intemeietorul Bisericii din Alexandria, care a fost asezata spre inchinare într-o racla realizata din argint.

Vizibil emoțional, in fata acestui dar deosebit pentru Biserica din Alexandria, Patriarhul a mulțumit din toată inima donatorilor și i-a asigurat pe toți cei prezenți că moastele vor fi asezate in capela Patriarhala, pentru a fi venerate în timpul zilei de cinstire a Apostolului, 2 aprilie, în fiecare an.

La slujba au fost prezente mai multe oficialitati din tara si strainatate. In după-amiaza aceleiași zile, Preafericirea Sa a avut o întâlnire, la Ambasada Federației Ruse din Mozambic, cu Ambasadorul rus Andrei V. Kenasrsky, cu care a marturisit ca a discutat probleme de interes comun.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.