Istanbul: Tunuri cu apa, impotriva manifestantilor pro-Internet

Polițiști turci din Istanbul au tras cu gaze lacrimogene și tunuri de apă, ieri, asupra a mii de oameni care protestau impotriva noii legislații care controleaza si mai dur Internetul (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), informeaza Serviciul specializat NetCreator [https://www.netcreator.ro] , citand un raport recent VoR.

Poliția a luat măsuri pentru a-i indeparta pe protestatari de Piața Taksim a orașului, un punct central al manifestatiilor. Protestatarii au răspuns prin focuri de artificii lansate asupra poliției, care a arestat zeci de persoane, potrivit rapoartelor mass-media.

Controversata lege a intrat în vigoare miercurea trecută, după ce a fost semnata de Președintele turc Abdullah Gul (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

“Noi nu suntem împotriva Internetului, ci suntem împotriva elementelor imorale de pe Internet”, a declarat Erdogan, la un miting marcat de începerea campaniei electorale locale a partidului său. “Tocmai am luat măsuri”, a mai declarat Primul-Ministru, ca fiii nostri sa nu fie otrăviti”, mai informeaza Serviciul specializat NetCreator [https://www.netcreator.ro] , citand un raport al radioului Vocea Rusiei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.