Venezuela: situatia scapa de sub control

Venezuelenii au ridicat ieri baricade în marile orașe, într-una dintre cele mai grave demonstrații împotriva guvernului, de cand protestele au început în urmă cu aproape trei saptamani (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe)

Săptămâna trecută, lumea a putut vedea, în primul rând prin intermediul rețelelor sociale, fotografii și clipuri video cu lupte între civili și Garda Națională din Venezuela. Liderul opoziției, Leopoldo Lopez, a fost închis, doi preoți salezieni au fost uciși. Acestea sunt doar câteva dintre atrocitățile care au ajuns la urechile oamenilor.

Agentia catolica Zenit l-a contactat, in ultimele ore, pe președintele Conferinței Episcopale din Venezuela, Arhiepiscopul Diego Padrón Sánchez de Cumana, care a explicat situația din țară:

“Asemenea majoritatii cetățenilor, catolicii trăiesc si ei momente de mare tristețe și suferință. Ei sunt martorii violenței criminale și ai fricii pe care ea o generează. Cu toate acestea, în același timp, catolicii au încredere în valorile umane și spirituale ale poporului și, mai presus de toate, au credința că Dumnezeu ii va lumina pe conducători și lideri, pentru a scoate țara din mijlocul furtunii în care se găsește. Prin urmare, catolicii se roagă cu mult devotament și încredere.

Violența din Venezuela nu este o poveste. Sunt foarte multe familii indoliate, cu un fiu sau o rudă moartă, ca urmare a confruntarilor. Cu câteva zile în urmă, doi adolescenti au ucis doi preoți în vârstă, într-o Casă Religioasă, și au ranit grav un superior.

Aici nu există niciun război civil, dar, în 2013, aproape 25.000 de oameni au murit din cauza violentei. Noi credem ca oamenii au capacitatea și virtutea care sa le permita sa depășeasca criza, mai presus de toate, o criză a valorilor”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.