Libia: Biserica Ortodoxa Copta condamna uciderea celor 7 crestini

“Cerem arestarea a elementelor teroriste din spatele acestui atac dureros”, a declarat Biserica, intr-un comunicat, ieri.

“Ne rugăm ca Dumnezeu sa apere poporul egiptean, de terorismul brutal”, a mai spus comunicatul, potrivit ziarului de stat al Egiptului, Al-Ahram.

Alte parti ale mass-mediei locale din Egipt, între timp, au afisat fotografii înspăimântătoare cu cei 7 morti, care au fost împușcați în estul Libiei (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Egiptenii au fost descoperiti avand mainile legate la spate si fiind impuscati in cap.

Ediția on-line a ziarului egiptean Al-Youm al-Sabea raporta că cei șapte “crestini egipteni au fost uciși de una dintre milițiile armate libiene”. Se sugera ca crimele au fost motivate politic, cu scopul de a pune presiune pe guvern și pe armata din Libia, al caror control a crescut, după trei ani de la o revoluție care l-a înlăturat pe dictatorul Moammar Gaddafi.

Informatiile despre rapirea si executarea acestora au provenit de la un al 8-lea crestin egiptean care a reusit sa scape, conform Catholic News, care citeaza un alt ziar local.

În ianuarie, persoane înarmate din Libia au răpit cinci diplomați egipteni și i-au ținut timp de mai multe ore, ca represalii pentru arestarea unui comandant islamic de frunte în Egipt.

Zeci de mii de egipteni muncesc în Libia, o națiune musulmană vecină Egiptului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.