Se asteapta ca persecutarea crestinilor sa creasca in 2014

Persecutarea creștinilor este de așteptat să crească în 2014, conform unei organizatii non-profit a carei misiune este sensibilizarea in fata persecutarii crestinilor și asigurarea unui sprijin pastoral și practic pentru creștinii persecutați din întreaga lume.

Release International, conform radioului Vaticanului, a evidențiat două zone dificile pentru creștini, in acest an, conform purtatorului de cuvant Andrew Boyd.

În primul rând, a spus acesta, este vorba despre “creșterea continuă a persecuției islamiste”, sub forma gruparilor militante care caută să schimbe guverne în țările lor și să preia puterea, în special, în Afganistan și Nigeria, care se pregatesc de alegeri în acest an.

Al doilea domeniu provocator este Comunismul si lumea post-Comunistă. Boyd a identificat Coreea de Nord, ca fiind cea mai mare îngrijorare. El a mai identificat, de asemenea, o anumită dinamică în țările din Asia Centrală, unde populațiile minoritare musulmane și cultura de fond a Comunismului lucreaza împreună.

In ce priveste Afganistanul, Boyd a explicat că “oricine se converteste la Creștinism, fie va fi persecutat de către stat, fie risca sa fie ucis chiar de către rudele sale”.

Boyd a declarat că situația din Afganistan este important să fie înțeleasă, în ciuda putinilor creștini care mai exista acolo, tocmai pentru a servi la cunoasterea “a ceea ce se întâmplă în alte țări, acolo unde există o întărire a fundamentalismului religios împotriva Creștinismului și împotriva celor care vor sa se converteasca”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.