publicat în: Arhivă

Indonezia: crestinii, impiedicati sa participe la slujba de Craciun

Mai multe congregații crestine din Java de Vest au fost împiedicate sa serbeze Crăciunul în biserică, pe fondul opoziției extremiștilor islamiști din Indonezia.

Adunarea bisericii GKI Yasmin din Bogor, West Java, s-a întâlnit într-un adăpost temporar, fără ziduri, în altă parte a orașului. Sunt aproape doi ani de cand biserica a fost forțata să paraseasca clădirea sa, in urma unor proteste ale grupurilor islamiste radicale. Guvernatorul local a ignorat două hotărâri ale Curții Supreme în favoarea bisericii.

De asemenea, tot în West Java, Biserica Isa Almasih din Cimahi a fost închisa pe 13 decembrie, în ciuda faptului că a fost destinata închinarii timp de zeci de ani. În două săptămâni, a avut loc închiderea acesteia, dupa ce mulțimi mari de oameni s-au adunat de două ori pentru a protesta împotriva utilizării reședinței private, ca biserică. Între timp, Biserica Protestantă Karo Batak din Bandung a rămas si ea închisa, la 11 luni după protestele unei mulțimi formate din 1.000 de oameni, care au forțat-o să se închidă.

Cu toate acestea, ar exista o licărire de speranță pentru adunarea GKI Yasmin: noul primar de Bogor, care isi va ocupa noul post din aprilie, a promis să “revizuiască situația”, conform Morning Star News si Jakarta Globe.