Deschiderea de biserici ortodoxe (capele) pe toate aeroporturile

Președintele Uniunii Ruse a Cetățenilor Ortodocși, Valentin Lebedev, a anunțat că pregătește o scrisoare pentru Ministerul Rus al Transporturilor, prin care sa solicite deschiderea de lacasuri de rugăciune pe aeroporturile din întreaga țară (foto: capela aeroport Domodedova, Moscova).

“Ideea de a deschide lacasuri de rugăciune, ne apartine noua si unor forumuri ale Bisericii Ortodoxe Ruse, dar până acum nu a fost susținută de către autorități. În situația complexă de astazi, în care problema sigurantei pasagerilor se manifestă într-un mod acut, am propus din nou ridicarea acestei probleme”, a declarat V. Lebedev, intr-un interviu acordat ziarului “Izvestia”.

Acesta consideră că prezența, pe fiecare aeroport, a unei capele, va ajuta pasagerii să renunțe la alte modalități de a-si depăși teama. “Deschiderea unei capele conferă siguranta pilotilor, care își riscă viața lor, și pasagerilor. Ea linisteste, de asemenea, pasagerii. Oamenii se tem să zboare, și de aceea rafturile magazinelor duty-free se umplu de sticle de lichior”, a remarcat V. Lebedev. “Aceste capele vor ajuta in evitarea consumului de băuturi alcoolice la bord și vor reduce nivelul incidentelor din avioane”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.