In Kosovo, sarbii traiesc sub imperiul fricii

In Kosovo, sarbii traiesc in frica.

Sub acest titlu, Revista Figaro, din ultima luna, a publicat un interviu cu Episcopul Teodosie (foto), Episcop de Ras și Prizren, referitor la situația sârbilor ortodocși din Kosovo.

În interviu, Episcopul Teodosie declara: “principala provocare cu care ne confruntăm astazi, este incapacitatea credincioșilor noștri din exil de a se întoarce să trăiască în casele lor. Acest proces de revenire, care afecteaza aproximativ 200.000 de sârbi, a stagnat, iar refugiații suferă in fata provocărilor, furturilor și chiar a jafurilor armate”.

Episcopul amintește, apoi, că 150 de biserici au fost distruse, “multe dintre acestea fiind încă nerenovate și nici sârbii nu mai vin in jurul acestor biserici… În aceste condiții, nu se poate spune, într-adevăr, că Biserica noastră ar mai putea funcționa în mod normal!”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.