Biserica Ortodoxa Rusa: pocainta trebuie sa preceada botezul copiilor nascuti din mame-surogat

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse a emis o declarație cu privire la botezul copiilor născuți din mame surogat. Exprimandu-si compasiunea pentru soții care lupta cu infertilitatea, Sinodul a declarat că, din punct de vedere moral, este in ordine ca soții să folosească inseminarea artificială, cat timp ovulele fertilizate nu sunt distruse. Biserica Catolică, în schimb, învață că inseminarea artificială este profund imorala.

Sinodul a afirmat ca, pentru învățătura ortodoxă rusă, maternitatea-surogat este “nenaturala și, din punct de vedere moral, inacceptabila”, și a declarat că maternitatea-surogat umilește femeia care poarta in pantece copilul unui cuplu, reducand trupul acesteia la “un fel de incubator”.

Botezul copiilor, conform declaratiei, ar presupune, deci, pocainta, intrucat o creștere a copilului, în credința creștină, și conform cu normele moralitatii creștine, nu mai poate fi posibila in astfel de cazuri, cu excepția cazului în care cei ce boteaza copilul – fie părinții, fie mama-surogat – se pocăiesc. Fără o astfel de pocăință, botezul trebuie să fie amânat, până când copilul va putea face singur aceasta alegere.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.