Teorii senzationale privind Exodul si Muntele Sinai. Prabusirea Imperiului Asirian. Dovezi

Institutul Oriental al Universitatii din Chicago prezintă, maine, un curs de Hartmut Kühn, intitulat “Prăbușirea Imperiului Asirian și Dovezile Dur-Katlimmu”. Evenimentul incepe la ora 19:00. Înscrierile sunt gratuite. Prăbușirea Imperiului Asirian a reprezentat preludiul sfârșitului dominației mesopotamiene asupra Orientului Antic Apropiat, în 539 î.Hr., urmata de hegemonia persana. Cum, oare, provinciile de origine asiriana au supraviețuit, insa, colapsului? Acest capitol puțin cunoscut din istorie este acum elucidat de săpăturile extinse de la Tell Sheikh Hamad (Siria), centrul provinciei asiriene Dur-Katlimmu. În istoriografie, mult timp s-a crezut că dovezile prezentei asiriene s-au pierdut.

In plus, in zilele de 17-18 ianuarie 2014, vineri si sambata, Biblioteca de Teologie Lanier găzduiește o consultare pe tema “Istoricitatea și Autenticitatea Exodului”. Discutiile sunt gratuite și deschise publicului.

De asemenea, in ziua de 18 ianuarie, sâmbătă, la orele 19:00, Biblioteca de Teologie Lanier va mai prezenta o prelegere separata, intitulata “Moise nu a dormit aici! O privire critică asupra unor teorii senzaționale privind Exodul și Muntele Sinai” – teoria Jebel Musa. Participarea la eveniment este gratuita.

În ultimii 10-15 ani, au existat o serie de idei senzationale avansate de unele mijloace mass-media, despre traversarea Mării Roșii si despre pozitionarea Muntelui Sinai. Multe dintre acestea au fost cunoscute prin programe de televiziune populare pe canalele History, Discovery și National Geographic.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.