publicat în: Arhivă

Albanezii i-au atacat cu pietre pe sarbii ortodocsi si le-au interzis sa intre in biserica lor, de Craciun

Secretarul interimar al administrației municipale din Djakovica (foto: o biserica ortodoxa sarbeasca din localitate), Kosta Belosevic, a afirmat că albanezii au atacat cu pietre un autobuz care transporta mai multi sarbi strămutați din Djakovica, ieri, și nu le-au permis acestora să intre in Biserica Adormirea Maicii Domnului.

Belosevic a spus pentru Tanjug că niciun sârb nu a fost rănit în incident, dar ca pagubele materiale sunt considerabile, in urma atacului pornit asupra autobuzului.

După incident, sârbii strămutați care au dorit să participe la slujba de Ajun de Crăciun (c.Iul.) în patria lor, au fost escortați înapoi de poliția din Kosovo, la Mănăstirea Visoki Decani.

Sârbii strămutati au ajuns în fața Bisericii Djakovica, acolo unde protestatarii albanezi deja se postasera, conform lui Belosevic. Ministrul sârb fără portofoliu, responsabil cu Kosovo-Metohija, Aleksandar Vulin, urma, de asemenea, să viziteze Djakovica, tot ieri, dar poliția din Kosovo nu a aprobat vizita și șederea sa in localitate în zilele de Crăciun și An Nou, permitandu-i acestuia sa viziteze doar Kosovska Mitrovica, Pec și Gracanica.

Ministerul de Interne din Kosovo anunțase anterior că ministrul kosovar de interne, Bajram Redzepi, a decis să interzică vizita lui Vulin in Djakovica, de pe 3 ianuarie.