Conceptul de ‘gratuitate’ trebuie sa isi gaseasca loc in sanul Bisericii. Dincolo de caritate-

Papa Francisc i-a cerut diocezei sale din Roma sa aiba in centrul atentiei sale “gratuitatea”, conform Cardinalului Vicar Agostino Vallini, care a comentat cuvintele Papei, rostite la o Vecernie, la sfarsitul anului.

“Papa, care a vizitat parohiile, mergand pana la perifirie, a vazut semnele sărăciei, ale suferinței, dar a vazut si binele prezent in Roma”, a spus acesta pentru Radio Vatican.

Roma, o asezare “cosmopolita, multi-etnică și multi-religioasa”, care a crescut cu mai mult de un milion de oameni în ultimii 60 de ani, are si o Biserica în creștere, a remarcat Episcopul Vallini: “Noi niciodată nu ne-am oprit in construirea de noi biserici, pe proprietati noi”.

Iar Biserica Romei este “foarte activa”, mai presus de toate, în profilul sau de marturisitor al caritatii. “Cu toate acestea”, caritatea nu este suficienta: avem nevoie de alte criterii, precum conceptul de “gratuitate”, care “trebuie să isi faca intrarea in viața socială, în relațiile de muncă”, astfel încât acestea sa nu mai fie gestionate “cu interes”, dupa o viziune “mercantila” și profitoare.

Referindu-se la provocările legate de cresterea “imigrației” și a “crizei economice generale”, Cardinalul a încurajat ca “toți să coopereze pentru binele tuturor”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.