publicat în: Arhivă

Intalnire a Presedintelui Frantei cu liderii religiosi din tara

Mitropolitul Emmanuel, președintele Adunării Episcopilor Ortodocși din Franța, a participat aseară la Elysée, alături de diverși oficiali ai cultelor din Franța, la o intrevedere a Președintelui Republicii, François Hollande, cu autoritățile religioase din tara.

Intalnirea cu șeful statului, în prezența Ministrului de Interne, Manuel Valls, s-a axat pe mai multe teme legate de evenimentele importante ale anului care tocmai s-a încheiat, pe diferitele versiuni ale secularismului din Franța și pe locul religiei în societate. S-a mai discutat pe marginea necesitatii consultarii cultelor in proiecte legate de legile sociale, bioetica, in special in ce priveste proiectele în curs de desfășurare.

Situația internațională s-a mai aflat, de asemenea, in centrul discutiilor, mai ales în ceea ce privește conflictele din Africa (Mali, Republica Centrafricană) sau situația din Orientul Mijlociu.

Mitropolitul Emmanuel a amintit situația dificilă din Siria și dificultățile cu care se confrunta creștinii care trăiesc în această țară. El a mai ridicat probleme legate de mediu, în special în contextul summit-ului pentru mediu care va avea loc în 2015, subliniind necesitatea implementarii unei pedagogii, în atenția tinerilor, privind aceste aspecte.