Vinul rosu sec, cel mai bun remediu impotriva radiatiilor. Zeolitul nu face minuni-

Zvonurile că zeoliții ar putea face minuni în lupta împotriva radiațiilor, nu au incetat in Rusia, fiind mai nou reluate in urma dezastrului din Fukushima – Japonia. Unii oameni spun lucruri fantastice despre faptul ca, chipurile, zeoliții ar fi fost folositi pentru “indepartarea radiațiilor” din corpurile oamenilor decedati, după catastrofa de la Cernobîl. Au aparut chiar mai multe suplimente alimentare care conțineau zeoliți și – cel puțin, teoretic – ele urmareau eliminarea consecințelor radiațiilor, aminteste expertul in fizica Kirill Savitsky, pentru radioul Vocea Rusiei.

Cu toate acestea, expertul recunoaste ca zeolitul ​​a fost, într-adevăr, folosit în lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl, dar ca nu există date care sa ii dovedeasca eficiența. Cea ce spun aceste zvonuri, despre proprietățile făcătoare de minuni ale zeolitului, ​​este, fără îndoială, o exagerare – asigura el pentru ascultatorii postului de radio amintit. În realitate, zeolitul ​​este eficient împotriva radiațiilor – putand reduce nivelul de radiație a unor izotopi – de exemplu precum cesiu – 137 – dar nu este cu mult mai eficient decât orice altă substanță similară.

Pentru a spune adevărul – marturiseste fizicianul – “în opinia mea, cea mai bună metoda de îndepartare a consecințelor radiațiilor este… vinul rosu sec. Rachiul de vin indeparteaza foarte bine radicalii liberi, care se formeaza in organismul unui om ca urmare a radiațiilor. În plus, vinul roșu în cantități mici este sănătos pentru organism. Cu toate acestea, oamenii nu sunt întotdeauna mulțumiți cu soluții simple.

In plus, există un aspect care ar trebui menționat: zvonurile sunt răspândite de către producătorii și vânzătorii de zeolit​​, care au un singur scop – acela de a câștiga mai mulți bani – sustine acesta, pentru radioul Vocea Rusiei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.