Papa Francisc a decis sa deschida arhivele secrete ale Vaticanului

Papa Francisc a decis să deschidă arhivele secrete ale Vaticanului, pentru perioada Holocaustului, in intentia de a face lumina asupra acțiunii Bisericii și a Papei Pius al XII-lea la momentul respectiv, conform rabinului argentinian Abraham Skorka.

Prietenul argentinian al Papei a oferit o astfel de informatie Sunday Times, după întâlnirea cu Papa, din 17 ianuarie: “Cred că va deschide arhivele, întrebarea este foarte delicată și mai avem de studiat”.

Rev. Federico Lombardi a declarat că Vaticanul “a lucrat ani de zile pentru deschiderea treptata a arhivelor referitoare la pontificatul lui Pius al XII-lea”: deja în 2009, Papa Benedict al XVI-lea ceruse ca studiile sa continue vizavi de Pius al XII-lea, iar Cardinalul secretar de stat Tarcisio Bertone le-a cerut tuturor celor care detin arhive din cel de-Al Doilea Razboi Mondial sa le puna la dispoziția istoricilor, pentru completarea documentației disponibile.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.