Forte radicale straine, implicate in actiunile din Kiev

Cetățenii străini, care au luat parte la acțiuni combatante în străinătate, sunt implicati în acțiunile radicale din Kiev, a declarat ieri Președintele ucrainean Viktor Ianukovici, citat de VoR.

“Nu sunt doar ucraineni cei care au aderat la acțiunile radicale, ci și oameni din alte țări care au luat parte la diferite acțiuni de luptă regionala și care sunt acum dati în urmărire internațională. Toti acestia se ascund în clădirile ocupate. Stim ca exista arme, acolo”, a declarat Ianukovici, în timpul unei întâlniri cu reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale și religioase.

Președintele a descris confiscarea de clădiri administrative de către opoziție și depozitarea de arme acolo ca pe o infracțiune gravă.

“Aceasta este o încălcare gravă a legislației ucrainene, este un real pericol”, a spus el.

Ianukovici a declarat că va insista pe găsirea unui compromis, pentru eliberarea cladirilor confiscate de protestatari si oprirea activității radicale.

“Ar trebui să continue conflictul? Ministerele și administrațiile sa ramana confiscate? Totul ruinat și Ucraina ruinata?”, a exclamat retoric Ianukovici.

Ianukovici mai sustine ca membrii gruparilor radicale si sefii urmariti penal in alte țări au încercat să intre Ucraina, dar au fost opriti. “Există o mulțime de oameni cărora le-am refuzat intrarea la frontieră. Au venit sefi radicali și criminali”, a spus el.

Toți participanții la mitingurile de protest din centrul Kievului, reținuti, vor fi eliberati în cazul în care nu au comis infracțiuni grave, a mai declarat Președintele ucrainean.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.