publicat în: Arhivă

Colinde in Parlamentul European: Corala Catedralei din Ramnicu Valcea, invitata la Strasbourg

La invitația domnului europarlamentar Marian-Jean Marinescu, Corala „Sfântul Antim Ivireanul” a Catedralei Arhiepiscopale din Râmnicu Vâlcea, în perioada 9–12 decembrie 2013, s-a aflat în Strasbourg unde a susținut un concert de colinde româneşti la Parlamentul European.

Cu un bogat palmares pe scenele din ţară – festivaluri, concursuri, concerte, Corala a fost invitată să susţină un concert de colinde româneşti armonizate sau prelucrări folclorice, precum și cântece de stea, încântând auditoriul compus din europarlamentari români și străini.

Şi de această dată, Corala Catedralei Arhiepiscopale s-a făcut mesagerul artei şi culturii bisericeşti exprimate prin cântare aducând multă bucurie în sufletele ascultătorilor.

Înfiinţată în 2004 sub îndrumarea Prof. Marian Cristi Stroe, Corala „Sfântul Antim Ivireanul” a Catedralei Arhiepiscopale din Râmnicu Vâlcea participă activ în viaţa culturală a urbei. Entuziasmul coriştilor, seriozitatea şi calitatea vocală s-au împletit armonios în toţi aceşti ani rezultând un grup omogen cu viziune clară asupra actului artistic.

„Dorim să mulţumim pentru invitaţie domnului europarlamentar Marian-Jean Marinescu şi Arhiepiscopiei Râmnicului care ne-a susţinut în demersul nostru de a reprezenta cultura, tradiţiile şi obiceiurile româneşti şi în afara graniţelor ţării.”, a spus Prof. Marian Cristi Stroe, dirijorul Coralei „Sfântul Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea, conform informatiilor transmise de Arhidiacon Ioan Liviu Găman.

Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe este partener media oficial al Arhiepiscopiei Ramnicului.