Vampiri: Sozopol urmareste un parteneriat cu Sighisoara

Două orașe din Bulgaria și România au planificat sa stimuleze turismul in zona lor, prin valorificarea propriului trecut de “vampir”.

Vechiul oraș al Bulgariei, Sozopol, de pe coasta Mării Negre, urmareste incheierea unui parteneriat cu orasul medieval Sighisoara, din România, locul lui Vlad Țepeș, domnitorul din care a fost inspirat, din cate se pare, mitul Dracula.

Anul trecut, arheologii din Sozopol au descoperit un schelet vechi de 700 de ani, apartinand unui om care avea infipt, in piept, un tarus metalic. Ritualul vechi păgân era menit sa previna iesirea din morminte a oamenilor care au fost rai in viata lor.

Primarul din Sozopol, Panayot Reyzi, a văzut o oportunitate de a atrage mai mulți turiști printr-o înfrățire cu orașul Sighisoara.

Recent, el a anunțat ca cele două orașe au cazut de acord sa creeze un “traseu al vampirilor”.

Numărul vizitatorilor muzeului arheologic din Sozopol a crescut de patru ori, de cand a fost expus scheletul străpuns cu sulita, in aceasta vara.

Cu toate acestea, “traseul vampirilor” s-ar putea sa para prea lung, atata timp cat cele doua orase sunt despartite de aproape 700 de km.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.