Teodosije de Raska-Prizren: protejarea patrimoniului spiritual-cultural sarb, negociata la Bruxelles

Episcopul Teodosije de Raska-Prizren a declarat că este foarte important sa se deschida problema protecției pe termen lung a patrimoniului spiritual și cultural sârb din Kosovo-Metohija (Kim), ca parte a negocierilor de la Bruxelles.

În momentul de față, există anumite legi și privilegii care au fost asigurate de către instituțiile din Kosovo, sub influența internațională, dar acest lucru nu este suficient, a declarat Episcopul Teodosije, într-un interviu pentru saptamanalul Jedinstvo, din Kosovska Mitrovica.

Fără garanții scrise și acordul UE de asigurare de garanții pe termen lung pentru unicitatea și inviolabilitatea lacasurilor sfinte sârbesti, supraviețuirea patrimoniului nostru va fi extrem de incerta, a subliniat Episcopul Teodosie.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.