Austria: 25.000 de tineri crestini, adunati la reuniunea anuala ecumenica Taize

Începând de astazi, aproximativ 25.000 de tineri din întreaga Europă se vor reuni, timp de trei zile, la Straßburg, Austria, pentru cea de-a 36-a reuniune europeană anuală ecumenica a comunității Taizé. Cele trei zile de rugăciune, părtășie, seminarii și reflecție vor fi conduse de liderul comunității Taizé, Br Aloїs.

Întâlnirea a fost organizată la cererea diocezelor catolice si bisericilor protestante de pe ambele maluri ale râului Rin.

Participanții vor fi găzduiti în casele și comunitățile bisericești locale, având în vedere crearea unei mai bune înțelegeri între oamenii din diferite țări și confesiuni creștine.

Tema din acest an este căutarea unei comuniuni vizibile între toți cei care Il iubesc pe Hristos. Conform organizatorilor, un alt obiectiv al întâlnirii ar fi si acela de a face fata, la modul concret, tuturor intrebarilor pe care tinerii din ziua de azi si le pun.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.