In ultimii ani, rusii au participat mai des la slujbe

Religia dominantă în Rusia ramane clar Ortodoxia, recunoscuta de 68% dintre respondenții unui sondaj recent. 7% dintre respondenti s-au recunoscut musulmani. Doar 1% din respondenți au declarat că apartin altor confesiuni și religii, conform centrului analitic Yuri Levada, sociologii intervievand 1.600 de ruși.

În ultimul deceniu, numărul ortodocșilor din țară a crescut cu 18% (procentul era de 50%, în 2002), în timp ce musulmanii au crescut cu 3% (procentul acestora era de 4%, în 2002).

Numărul non-credincioșilor a scăzut în aceeași perioadă, de la 32% la 19%. În plus, în ultimii ani, rușii au participat mai des la slujbe. Dacă in urma cu 4 ani, 43% din respondenți nu erau de acord să participe, în prezent acest număr este de numai 35%.

Numărul celor care merg la slujba saptamanal a crescut si el cu 4%. 6% din cetățenii ruși participa la slujbe o dată pe lună, 3% de două-trei ori pe lună, 16% o dată pe an.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.