SUA sustine Fratia Musulmana: guvernul egiptean a mers “prea departe”

Washingtonul consideră că recenta reprimare a Egiptului la adresa Fratiei Musulmane este o exagerare, dar nu va lua măsuri împotriva guvernului interimar din Cairo, conform unui oficial al Statelor Unite ale Americii, citat de radioul Vocea Rusiei in ultimele ore.

Oficialul a declarat, de asemenea, că administrația americană crede că guvernul egiptean a mers “prea departe” în represiunea sa actuală fata de Frăție și de suporterii săi.

Cu toate acestea, oficialul a spus că, în ciuda rezervelor cu privire la acțiunile guvernului egiptean, administrația Obama nu a planificat nicio acțiune împotriva Egiptului sau a autorităților sale, ca răspuns la represiune.

Statele Unite ale Americii au decis, în octombrie, să rețină o parte din ajutorul militar anual de 1.3 miliarde dolari destinat Egiptului, până cand va vedea un progres către democrație, după răsturnarea lui Mursi, primul lider de stat liber-ales al țării.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.