Lectii despre ‘casatorie’ in scolile occidentale. Crestinii se pregatesc sa previna indoctrinarea ideologica a copiilor

Creștinii din Marea Britanie se pregătesc pentru faptul că, după legalizarea “casatoriei” intre persoane de același sex, ei vor fi nevoiti să se confrunte cu discriminarea, sub diferitele ei forme.

Un grup de militanți creștini, “Coaliția pentru căsătorie”, care a luptat împotriva schimbării definiției tradiționale a căsătoriei, a pregătit un pliant în care ii sfatuieste pe profesori și pe părinți să apere libertatea de conștiință și sa previna îndoctrinarea ideologică a copiilor lor.

Pliantul constată că trebuie să se tina cont de convingerile ambilor părinți ai elevilor și de cele ale lucratorilor din școli, atunci cand vine vorba despre casatorie. În cazul discriminarii, “Coaliția” le recomandă cadrelor didactice care nu intenționează să le vorbeasca elevilor despre “familia” unisex, să-și apere drepturile lor de muncă în instanța de judecată.

La rândul lor, părinții trebuie să decidă dacă doresc sau nu să își trimită copiii la lecțiile la care li se va vorbi despre casatorie. “Coaliția” amintește, de asemenea, că școlile bisericesti au oficial dreptul de a vorbi despre căsătorie și familie, dar în funcție de propriile lor convingeri.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.