Siria: Crestinii, exclusi din guvernul interimar al opozitiei

Creștinii exclusi din “guvernul interimar” al opoziției siriene au denunțat “marginalizarea deliberată și excluderea lor”, conform agenției de știri Fides.

Reprezentanții crestinilor sirieni și asirieni in Coaliția Naționala Siriana – cartelul grupurilor de opoziție siriene, recunoscut anul trecut ca singurul reprezentant legitim al poporului sirian de diferite cancelarii străine – au emis o declarație de protest.

Ei condamnă lipsa totală a reprezentanților creștini în “guvernul interimar”, compus din nouă miniștri stabiliti in urma cu doua zile de către coaliție, în timpul unei întâlniri la Istanbul.

Reprezentanții asirieni și siriaci vorbesc despre “marginalizarea și excluderea deliberată” a lor, care vizeaza stergerea rolului jucat de aceasta componenta in revolutia siriana.

Organizatiile asiriene si siriace crestine, cum ar fi Organizația Democrata Siriana (ADO), de fapt, reprezintă o mică parte a Coaliției Naționale Siriene, a declarat sursa.

După două zile de discuții în Istanbul, coaliția a decis să adere la conferința de pace “Geneva 2”, sustinuta de Rusia și Statele Unite.

Fides constată, de asemenea, că, în ciuda recunoasterilor obținute în cadrul comunității internaționale, “Coaliția Națională” și “Armata Siriană Liberă” par tot mai marginalizate în lupta împotriva puterilor actuale in ultimul timp dominate de facțiuni islamiste apropiate Al-Qaeda si sprijinite de țările din Golf.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.